Pod szyldem Bistro na Talerzu działa nie tylko restauracja w Jarocinie, ale także Środzie Wlkp., Śremie i Ostrowie Wlkp.
Danie przygotowane przez jarocińskie Bistro na Talerzu podbiło podniebienia jurorów
Restauracja zgłosiła swój udział do konkursu „Jabłko po ostrowsku” - w ramach Festiwalu Kulinarnego „Ostrów od kuchni”.Daniem konkursowym przygotowanym przez bistro były pierogi nadziewane prażonym jabłkiem, żurawiną oraz skórką i sokiem z limonki, polane sosem z białej czekolady oraz pokryte delikatną kruszonką z nutą kokosu. Całość dopełnił wyjątkowy smak malin.
W ocenie komisji konkursowej, tak przygotowane pierogi zasłużyły ma 3. miejsce.
To był debiut tego dania - i do tego tak udany. Nasze danie, jako jedno spośród kilkunastu innych, podbiło podniebienia jury, któremu przewodniczyła Katarzyna Bosacka” - czytamy na profilu Bistra na Talerzu w mediach społecznościowych. - To dla nas ogromne wyróżnienie i motywacja do dalszego rozwoju! Podium w Konkursie jest dla nas potwierdzeniem, że tradycja, najwyższa jakość i wyjątkowy smak mogą doskonale łączyć się z nowoczesnością i nutą fantazji.
Bistro na Talerzu pokazało pasję do gotowania
Właściciele i personel restauracji Bistro na Talerzu dziękują wszystkim, którzy trzymali za nich kciuki, a także organizatorom - za wspaniałą atmosferę i możliwość pokazania ich pasji do gotowania.
„Gratulujemy pozostałym laureatom konkursu. Każdy moment tego dnia utwierdza nas w przekonaniu, że kuchnia, to sztuka, która łączy ludzi. Dziękujemy całemu zespołowi Bistro na Talerzu za ciężką pracę oraz naszym Gościom za wsparcie i zaufanie” - podkreśla restauracja na swoim profilu.
PRZECZYTAJ TAKŻE
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.