reklama

Niecodzienna restauracja, o której mogłes nie słyszeć, otrzymała nagrodę [GALERIA]

Opublikowano:
Autor:

Niecodzienna restauracja, o której mogłes nie słyszeć, otrzymała nagrodę [GALERIA] - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Wiadomości

Choć prowadzą działalność od nieco ponad roku, to już zostali dostrzeżeni i nagrodzeni. Stary Sad z Bieździadowa został laureatem Orłów Turystyki 2019, otrzymując pierwsze miejsce w powiecie jarocińskim i wyprzedzając Mickiewiczowskie Centrum Turystyki w Żerkowie oraz „Groma-Tour” Biuro Podróży Teresy Orczykowskiej.

 

 

Grażyna Szewczyk razem z córką Zuzanną Janas prowadzą agroturystykę Stary Sad od 2018, czyli mają za sobą zaledwie dwa sezony. Wspólnie stworzyły miejsce rodzinnej rekreacji i odpoczynku połączone z dobrym jedzeniem. - Każdy potrzebuje trochę luksusu, po całym dniu pracy, a ja też chcę, aby każdy poczuł się tutaj, jak u cioci na imieninach - mówi Grażyna Szewczyk, współwłaścicielka lokalu.

We wnętrzach wiejskiej restauracji panuje przede wszystkim eklektyzm, czyli łączenie różnych stylów, epok i kierunków artystycznych, co uwidacznia się w meblach, zastawie stołowej oraz dodatkach. Wszystko to wprowadza ducha przeszłości to tego urokliwego miejsca.

 

 

Jestem doceniana przez gości. Prawdopodobnie przez kuchnię, jaką im proponuję oraz wystrój, który nawiązuje do stylu dworkowego - twierdzi Grażyna Szewczyk.

 

Właścicielki dbają o swoich klientów, więc rezerwację Starego Sadu może zrobić tylko jedna rodzina. Nie ma problemu, że w lokalu będzie przebywało tylko 10 osób, choć jest on przystosowany na znacznie większą liczbę klientów. Tutaj liczy się przede wszystkim dobre samopoczucie gości.

 

 

Stawiamy na jakość, a nie na ilość. Moi goście zamawiają, to, co chcą zjeść i co im się wymarzyło, a ja to dla nich gotuję - mówi pani Grażyna.

 

Latem w Starym Sadzie zorganizowano pierwsze Święto Ziół - Festiwal Smaków, cieszył się on sporym zainteresowaniem. Nic dziwnego, bowiem na stołach królowały przeróżne dania: kaczka w majeranku, makaron farfalle z kurczakiem i ziołami, polędwica drobiowa ze szpinakiem i marchewką, sałatka z czarnuszką damasceńską i koprem, syrop z mięty pieprzowej i cytrynowej oraz wiele innych. Restauracja była wtedy otwarta dla każdego chętnego gościa.

 

 

Gospodarze planują rozwinąć swoją działalność. Za dwa lata chcą przekształcić przyległą stajnię w hotelik po to, by goście mogli pozostać tutaj na kilka dni.

 

Zdobyta nagroda w plebiscycie Orły Turystyki, organizowanym przez Beautiful Company Sp. z o.o. Sp. K. z Wrocławia, zapewne przyczyni się do napływu nowych gości.

 

Szanowni Internauci. Komentujcie, dyskutujcie, przedstawiajcie swoje argumenty, wymieniajcie poglądy - po to jest nasze forum i możliwość dodawania komentarzy. Prosimy jednak o merytoryczną dyskusję, o rezygnację z wzajemnego obrażania, pomawiania itp. Szanujmy się. Również w sieci.

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE