reklama

Catering wigilijny i świąteczny 2024 w Jarocinie i okolicy. Polecane miejsca

Materiał promocyjny

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Catering wigilijny i świąteczny 2024 w Jarocinie i okolicy. Polecane miejsca - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
22
zdjęć

Udostępnij na:
Facebook
Promowane W Jarocinie i okolicach działa kilka miejsc, które oferują pyszne świąteczne dania. Gdzie warto zamówić w tym roku catering na Boże Narodzenie i, co wyróżnia każde z tych miejsc? Specjalnie dla Was przygotowaliśmy zestawienie - "Najlepszy Świąteczny Catering w Jarocinie i okolicy 2024".

Nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia jest pyszne jedzenie. Nikt z nas nie wyobraża sobie Wigilii bez zupy grzybowej, karpia czy makowca. Jednak przygotowanie świątecznych potraw bywa nie lada wyzwaniem. Niektórzy w codziennym zabieganiu po prostu nie mają czasu na gotowanie, innym brakuje umiejętności, a są i tacy, którzy zwyczajnie nie chcą spędzać wielu godzin w kuchni. W takich sytuacjach z pomocą przychodzi catering. Wystarczy zamówić świąteczne dania w wybranym przez siebie miejscu, a jedzenie często może zostać dostarczone przed świętami prosto pod drzwi.

Aby ułatwić Wam podjęcie decyzji, gdzie najlepiej zamówić świąteczne dania, przygotowaliśmy specjalne zestawienie - "Najlepszy Świąteczny Catering w Jarocinie i okolicy 2024".

Poniżej znajdziecie 6 miejsc, w których szczególnie warto zamówić pyszne, świąteczne specjały. Ich kolejność została ustalona alfabetycznie.

Usługi Cateringowe Agnieszki Banasik - tradycja z nutą nowoczesności

Dania przygotowywane przez Agnieszkę Banasik z Radlina od lat goszczą na wielu świątecznych stołach, stając się niemal tradycją w wielu domach. Klienci chwalą je nie tylko za wyjątkowy smak, ale także za świeżość przygotowywanych potraw.

Na tegoroczne święta firma cateringowa Agnieszki Banasik przygotowała ofertę, która zadowoli z pewnością najbardziej wymagających smakoszy. Co konkretnie znajdziemy w świątecznym menu?

Oczywiście, nie może zabraknąć świątecznej klasyki - w ofercie znajdziemy przede wszystkim karpia oraz barszcz czerwony. Na świąteczny stół Agnieszka Banasik proponuje również pyszny krem borowikowy oraz dorsza w sosie porowym. Kolejnymi tradycyjnymi daniami, bez których część z nas nie wyobraża sobie Wigilii, są kapusta z fasolą lub grzybami oraz pierogi z kapustą i grzybami.

Choć Święta Bożego Narodzenia kojarzą się przede wszystkim z daniami rybnymi, w ofercie nie brakuje również mięsnych specjałów. W menu znajdziemy roladki wieprzowe i wołowe, pierś po parysku, szwajcara oraz uwielbianego przez dzieci dewolaja.

W tym roku na świąteczny stół zamówić również można pięknie prezentujące się patery oraz inne zimne przekąski, jak ryba po japońsku czy galarciki drobiowe.

Tegoroczna oferta cateringowa to również pyszne ciasta. Do wyboru mamy aż sześć rodzajów wypieków - w tym ciekawe pozycje, jak ciasta popapraniec czy Filadelfia oraz klasyki bożonarodzeniowe: strucla makowa, sernik i orzechowiec.

Firma Cateringowa Agnieszki Banasik przyjmuje zamówienia na świąteczne dania do 15 grudnia. Odbiór potraw odbywać się będzie dzień przed Wigilią, w poniedziałek, 23 grudnia.

Telefon: 888-390-558

Magia świąt na talerzu - odkryj wyjątkowe menu Edenu z Witaszyc

Przygotowanie świątecznych potraw to prawdziwe wyzwanie, które wymaga czasu, precyzji i umiejętności. Nie każdy ma możliwość poświęcenia godzin w kuchni na krojenie, pieczenie czy gotowanie. Z pomocą przychodzi restauracja „Eden” w Witaszycach, która od lat oferuje wyjątkowy catering świąteczny i sylwestrowy.

Restauracja „Eden” to miejsce, które słynie z tradycyjnej kuchni staropolskiej. Każdego roku zdobywa serca klientów swoimi aromatycznymi daniami, przygotowywanymi według sprawdzonych receptur. Szef kuchni poleca szczególnie zupę rybną oraz barszcz z uszkami - klasyki, które są nieodłącznym elementem świątecznego stołu. Jednak prawdziwym hitem wśród gości jest zupa borowikowa. Jej intensywny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że wielu wraca po nią nie tylko na święta, ale również przez cały rok.

Oprócz klasycznych dań wigilijnych, takich jak pierogi, ryby czy makiełki, w menu Edenu znajdziecie szeroki wybór innych potraw. Restauracja oferuje różnorodne mięsa, które doskonale sprawdzą się zarówno podczas świątecznej kolacji, jak i na sylwestrowym przyjęciu. Do tego możecie zamówić zimne przekąski oraz wykwintne dania, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

A co na deser? „Eden” przygotowuje również pyszne słodkości - od tradycyjnych świątecznych wypieków, takich jak makowce czy pierniki, po różnorodne ciasta, które będą doskonałym zakończeniem każdego posiłku.

Jeśli nie macie czasu lub ochoty na spędzanie godzin w kuchni, restauracja „Eden” chętnie zrobi to za was.

Zamówienia na świąteczne potrawy przyjmowane są do 18 grudnia.

Odbiór zamówień będzie możliwy w Wigilię do godziny 12:00. Po wcześniejszym uzgodnieniu, istnieje również możliwość dowozu cateringu. Dodatkowo dania będzie można odebrać w Jarocinie, w lokalu „Zielony Eden” przy ul. Śródmiejskiej 25.

Świąteczny catering Jarocin Sport. Ryby, mięsa, pierogi i wiele więcej

Jarocin Sport przygotował wyjątkową ofertę cateringową na święta, która zachwyca bogactwem smaków i różnorodnością dań. Jest w czym wybierać. Oferta obejmuje cztery zupy do wyboru: 

  • tradycyjny barszcz z uszkami, 
  • zupę rybną, 
  • krem borowikowy dla miłośników grzybów 
  • klasyczną grzybową z łazankami.
 

W menu nie mogło zabraknąć ryb, bez których nie wyobrażamy sobie wigilijnego stołu. Do wyboru są dorsz w wersji panierowanej oraz w cieście, a dla tradycjonalistów - smażony karp oraz karp w galarecie. Rybne menu uzupełniają śledzie w pomidorach, śmietanie, oleju oraz ryba po grecku.

Jednak oferta Jarocin Sport to nie tylko ryby. Wśród propozycji mamy także szeroki wybór dań mięsnych. Na szczególną uwagę zasługują udko z kaczki confit, kotlet bałkański, schab ze śliwką oraz soczysta pieczeń z karkówki.

Miłośnicy pierogów również znajdą coś dla siebie - do wyboru są pierogi z grzybami i kapustą oraz ruskie, a także krokiety z mięsem, kapustą i grzybami.
 
Warto dodać, że do dań można zamówić sos grzybowy lub z kurek.

W ofercie nie zabrakło również wyśmienitych ciast. W tym roku w świątecznym cateringu znajdziemy tradycyjny zawijany makowiec, orzechowiec oraz serniki w trzech wersjach: cztery smaki, nowojorski i klasyczny. Warto wspomnieć, że to właśnie tutaj możemy zamówić wyjątkowe makaroniki, które zachwycają nie tylko smakiem, ale i wyglądem, idealnie dopełniając świąteczny stół.

Zamówienia na świąteczne dania można składać do 20 grudnia, do godziny 15:00.

Odbiór zamówionych potraw odbywać się będzie 24 grudnia w Green Roomie, w godzinach od 8:00 do 12:00.

Karmnik Hell's Pizza & Restaurant zadba o kulinarną stronę Twoich świąt

Niech te święta będą pełne smaku i spokoju - bez stresu w kuchni. Właśnie w taki sposób Karmnik Hell's Pizza & Restaurant zaprasza do skorzystania ze swojej świątecznej oferty cateringowej. Co czeka w tym roku na smakoszy? Jak zawsze w Karmniku - będzie pysznie!

Szef kuchni Tomasz Ptak przygotował wyjątkowe menu, obejmujące zupy, dania główne i słodkości. Znajdą w nim coś dla siebie zarówno miłośnicy ryb, jak i dań mięsnych.

W świątecznym menu nie mogło zabraknąć tradycyjnego karpia, ale to niejedyna rybna propozycja. Karmnik oferuje również pieczonego sandacza oraz pysznego łososia.

Wśród mięsnych dań głównych na szczególną uwagę zasługuje kaczka w pomarańczach z kaszą i jabłkami. Nie zabrakło również tradycyjnych smaków: rolad śląskich, szwajcara czy klasycznego dewolaja. 

Dla miłośników polskich specjałów, przygotowano bigos myśliwski, pasztet z żurawiną, sałatki, uszka, pierogi oraz kapustę - do wyboru z grochem lub grzybami.

Na świąteczny deser Karmnik proponuje słodkości. Królują serniki: pistacjowy, z białą czekoladą i klasyczny - idealny dla wielbicieli tradycji. W ofercie znajdziemy także makowiec, bezę z mascarpone i owocami, królewską szarlotkę oraz aromatyczne pierniki.

Zamówienia na świąteczne potrawy można składać do 21 grudnia, a ich odbiór odbywać się będzie w Wigilię do godziny 12:00. Restauracja oferuje również dostawę pod drzwi, bez dodatkowych opłat w promieniu 30 km.

Telefon: 576-072-275 lub kontakt poprzez Messengera restauracji. 

Leo Catering. Świąteczne menu idealne dla miłośników mięsnych potraw

Swoją ofertę cateringu świątecznego przygotował również Leo Catering. Tegoroczne menu z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom mięsnych potraw. W ofercie znajduje się mnóstwo dań z drobiu, wieprzowiny oraz wołowiny.

Co warte podkreślenia, to jedyne miejsce w Jarocinie, gdzie możemy zamówić bezglutenowe dania mięsne, które cieszą się dużą popularnością wśród klientów. W wersji bezglutenowej można zamówić m.in. roladę staropolską, wrzeciona schabowe z pieczarkami oraz kieszonki drobiowe z włoszczyzną.

Poza bezglutenowymi daniami mięsnymi, w ofercie znajdują się także te w wersji tradycyjnej. Wśród nich znajdziemy żeberka po bawarsku, bitki w sosie kurkowym oraz poliki wieprzowe w sosie koperkowym. W menu nie mogło zabraknąć cieszących się ogromną popularnością dewolaja z masłem, imperiala z serem i porem czy rolady.

Leo Catering na tegoroczne święta oferuje również samodzielnie wędzone wędliny. Wśród najczęściej wybieranych przez klientów znajdują się swojski schabik oraz szynka w siatce.

Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym na stole muszą obowiązkowo pojawić się dania rybne. W ofercie Leo Catering znajdziemy karpia z masełkiem, dorsza po parysku w ziołach oraz roladki z dorsza i miruny. 

Miłośnicy zup również znajdą coś dla siebie - do wyboru jest aż pięć rodzajów, w tym m.in. zupa rybna z kluseczkami, krem borowikowy oraz mniej świąteczne propozycje - jak zupa gulaszowa i flaki wołowe.

Świąteczna oferta cateringowa obejmuje również sałatki w różnych wariantach, pierogi, bigos oraz patery z przekąskami w galarecie, które nie tylko dobrze smakują, ale również pięknie prezentują się na świątecznym stole, tworząc kolorową, apetyczną kompozycję. 

Nie mogło zabraknąć również czegoś dla fanów słodkości. Leo Catering proponuje boxy ciast, w których znajdziemy cztery różne rodzaje wypieków. Do wyboru są dwa warianty - box mały lub duży.

Świąteczne zamówienia przyjmowane są do 21 grudnia.

Odbiór zamówionych potraw odbędzie się w Wigilię, 24 grudnia, w godzinach od 9:00 do 14:00 w Restauracji A’la Leo przy ul. Franciszkańskiej 4 w Jarocinie.

Telefon: 508-321-085

W Restauracji Rybnej „Nad Wartą” w świątecznej ofercie królują ryby

W zestawieniu najlepszych ofert cateringowych na Święta Bożego Narodzenia nie mogło zabraknąć nowomiejskiej Restauracji Rybnej „Nad Wartą”. To miejsce, doskonale znane każdemu miłośnikowi rybnych dań w okolicy, ponieważ - jak wskazuje nazwa - ryby są tu specjalnością.

Co Restauracja Rybna „Nad Wartą” przygotowała na świąteczny stół w tym roku? Oczywiście, obok tradycyjnego karpia, który jest obowiązkowym daniem wigilijnym, mamy również sandacza, jesiotra, suma, pstrąga, łososia, dorsza, halibuta oraz miętusa królewskiego.

Dodatkowo ryby pojawiają się w menu również w innej formie - dostępne są np. rybne patery, które można nabyć również w wersji mięsnej. Zamawiając te specjały, warto skorzystać z promocji, którą przygotowała nowomiejska restauracja. Osoby, które zdecydują się na zakup dwóch dużych pater, otrzymają w prezencie litr kremu borowikowego.

Poza rybami, w tegorocznej ofercie znajdują się także pyszne zupy - oprócz wcześniej wspomnianego kremu borowikowego, można zamówić klasyczną zupę rybną, barszcz czerwony oraz flaki w nieco innej wersji, bo z kalmarów.

Dla osób preferujących mięso, Restauracja Rybna „Nad Wartą” przygotowała także pyszne propozycje. Warto wspomnieć o gołąbkach z dziczyzną, ponieważ to właśnie dziczyzna, obok ryb, jest specjalnością tego miejsca. W menu znajdują się również m.in. tatar wołowy, karkówka po cygańsku, polędwiczki w sosie kurkowym oraz rolady mięsne.

Nie zabrakło także klasycznych dań, takich jak pierogi, bigos, paszteciki, krokiety, a także tzw. zimny bufet, w którym znajdują się m.in. ryba po grecku lub w sosie pomidorowym, galarciki drobiowe i rybne oraz uwielbiane przez wielu kuleczki w zalewie octowej.

Zamówienia na świąteczne potrawy przyjmowane są do 20 grudnia.

Odbiór dań odbywać się będzie w Wigilię, 24 grudnia, w godzinach od 9:00 do 13:00.

Telefon: 733-487-776 lub kontakt za pośrednictwem Messengera.

 

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE