"Dobre Smaki. Przepiśnik" to wydawnictwo, które zawiera ciekawe przepisy wybrane przez Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu jarocińskiego. Jeśli nie udało się Wam zaopatrzyć w publikację, nic straconego. Wszystkie przepisy znajdziecie na naszym portalu - niebawem także w formie e-booka.
Klopsy z dorsza - przepisem podzieliło się KGW Łobzowiec
Składniki:
- 60 dkg fileta z dorsza
- 2 szt. cebuli
- natka pietruszki
- szczypiorek
- 2 żółtka, 1 całe jajko
- 3 łyżki kaszy manny
- 1 łyżka mąki pszennej
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki masła
- olej
- Cebule pokroić w kosteczkę i przesmażyć na maśle.
- Dorsza zmielić w maszynce na grubych oczkach.
- Dodać wszystkie przyprawy i zieleninę oraz jajka. Wyrobić masę.
- Z masy formować kuleczki i obtoczyć w mące pszennej.
- Przygotowane klopsy smażyć na oleju na złoty kolor.
- Podawać z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.