Zrezygnował ze stanowiska, ale czy powiedział ostatnie słowo?

Opublikowano: sob, 4 maj 2019 15:02

Zrezygnował ze stanowiska, ale czy powiedział ostatnie słowo? - Zdjęcie główne

Po ubiegłorocznych wyborach samorządowych wyłonione zostały nowe władze powiatu. W skład trzyosobowego zarządu, któremu przewodniczy starościna Lidia Czechak, weszli także: wicestarościna Katarzyna Szymkowiak i Mirosław Drzazga, jako członek na etacie. Ten ostatni złożył jednak rezygnację. Jaki był powód takiej decyzji i dlaczego odchodząc wszystkich przepraszał?

- To jest moja decyzja. Nadchodzi taki czas, że trzeba takie decyzje podjąć - stwierdził Mirosław Drzazga, etatowy członek zarządu powiatu odnosząc się na ostatnim posiedzeniu Rady Powiatu Jarocińskiego do swojej rezygnacji ze stanowiska i pracy w starostwie.

- Oprócz tego, że dziękuje za współpracę, chciałby też przeprosić. Czasem człowiek wypowiada słowa, zdanie, a później ich żałuje. Dlatego, jeśli kogokolwiek uraziłem, chciałbym za to przeprosić - powiedział do radnych były już członek zarządu.

Zdaniem obserwatorów samorządu powiatowego „to nie jest ostatnie słowo Drzazgi”. Ich zdaniem wróci jeszcze do starostwa. Może się to stać, jeśli starościna Lidia Czechak wystartuje w jesiennych wyborach parlamentarnych i zostanie posłanką.

[były dyrektor powiatowej jednostki ma wrócić do pracy z dużym odszkodowaniem - szczegóły TUTAJ]

W drugiej wersji były członek zarządu powiatu zostanie w starostwie, jako koordynator projektów unijnych realizowanych w szkołach podległych powiatowi, czym zajmował się do tej pory. Tę wersję potwierdzają słowa samego zainteresowanego.

- Ja w dalszym ciągu traktuje to jak misję (projekty unijne realizowane w szkołach podlegających powiatowi - przyp. red.). Dlatego ja się nie będę uchylał od pracy nad tymi projektami - stwierdził Mirosław Drzazga. - Nadal chcę kontynuować współpracę. Dlatego nie mówię dzisiaj do widzenia, mam wakacje. Liczę się z tym, że każdego tygodnia, co najmniej dwa dni spędzę w pracy tutaj - zakomunikował. I powtórzył: Wszystkim dziękuję i jeszcze raz przepraszam.

[o dużych zmianach w jarocińskim szpitalu - czytaj TUTAJ]

Zgodnie z przewidywaniami Mirosława Drzazgę w zarządzie powiatu zastąpił Mariusz Stolecki, radny z gminy Żerków, który został zatrudniony w starostwie, jako etatowy członek zarządu. Będzie się zajmował między innymi sprawami oświatowymi.

Szanowni Internauci. Komentujcie, dyskutujcie, przedstawiajcie swoje argumenty, wymieniajcie poglądy - po to jest nasze forum i możliwość dodawania komentarzy. Prosimy jednak o merytoryczną dyskusję, o rezygnację z wzajemnego obrażania, pomawiania itp. Szanujmy się. Również w sieci. Redakcja

Współpracownik

Bardzo mądry facet. Zawsze pomógł i doradzil. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję

GJj

Te negatywne komentarze pisze jedna i ta sama osoba, jest to bardzo nieprofesjonalne. Jak można mieć tyle jadu w sobie. Tyle sie mówi o nienawiści w Internecie. Panie Marku niech Pan nawet nie czyta tych komentarzy, bo są żałosne.

Cześć i hfała bochaterowi !

Mirek jedyny najwiekszy akt Twojej odwagi odnajduję, gdy mając obiecane stanowisko starosty po Bartoszu na jego konwencji wyborczej w JOK waliłeś w czeszaczkę jak w bemben, big bemben jakaa to ona pusta. Brawo Mirku nie wstydzisz sie prawdy Mops to zgrał i jej wysłał - to dopiero konfident !!

Pracownik

Szkoda, ze odchodzisz. Wszystkim bedzie nam cie brakowało. Wspaniały pracownik i dobry kolega. Nie zapomnimy ile dobrego zeobiles dla oświaty. Pozdrawiam

PROWOKACJA SŁUŻB

Miro czy prawdą jest, że zamiast wykryć haki na tych których patrzyłeś załątwić w warszawce znaleźli tylko haki na Ciebie?

prawda

dlaczego znikają komentarze bo ludzie prawde pisza

Ola

coś podobno dukał do radnych o przeprosinach, ci których powinien przeprosić na kolanach to tam nie było, niestety!!!! czy M. Drzazgę stać na to aby skrzywdzonym przez niego ludziom powiedzieć w oczy słowo przepraszam?? wątpie!

Pracownik

Dziękujemy p. Mirku! Współpraca z Panem to była przyjemność. Pozdrawiam serdecznie

Do gj

Chyba małe "przejezyczenie" w artykule ze strony redaktora gj, albo taki psikus... Starościna jest na weselu, a osoba sprawująca urząd bez względu na płeć jest to Starosta, wicestarosta. Pozdrawiam

OFicer Operacyjny

Wasze Naciski Okręgówki nic nie dadzą

Xyz

Szkoda, wiele dobrego zrobił dla oświaty

temida

Kiedy zarzuty za niezgodne z prawem zwolnienia i ogromne odszkodowania ?

Sztandar wyprowadzić

Z bólem serca zegnamy naszego zasłuzonego działacza . Jako towarzysz partyjny był zawsze w pełnej gotowosci do działania . Nie zapomnimy o waszych dokonaniach dzielny druchu . Będziesz na podoredziu .

kat

A czy będąc teraz w powiecie będzie pracował jak marszałek senatu pan Karczewski dla IDEI? A może będzie propagował słowa prezesa PIS "Popierajcie nie przeszkadzajcie"

odszedł kurator oświaty, przyszedł listonosz...

Zarząd powiatu Koalicji Europejskiej PISu i PSLu. Listonosz, Cateringowa i Pani od dzielenia pieniędzy dla rolników.

Nauczycielka

P. Drzazga zawsze miał wspaniałe i mądre przemówienia podczas różnych akademii oraz imprez szkolnych. Spokojnej, zasłużonej emerytury

mieszkaniec

a może by tak kolejne stanowiska pan mirosław pełniłby za darmo? też bedzie taki chętny?

Sąsiad

Szkoda. Właściwy człowiek na właściwym miejscu. Miłej i spokojnej emerytury

Pozdrawiam

Nieważne jak się zaczyna, ważne jak sie kończy. A Pan Mirek zrobił to z klasą!

Tomek

Panie Mirku dziekujemy! Bardzo dużo Pan zrobil dla szkół, nie zapomnimy tego.

Kasia

Dziękujemy Panie Mirku, będziemy Pana mile wspominać.

IPN

Towarzysze! nadeszła wiekopomna chwila!

????

Mirek nagrań jest wiecej niż w Ostrzeszowie. To przez to przepraszasz in blanko ?

Krasiwyj krawat

Lida dała mu w Edenie Kachą czerwony krawat jak na PIS Jarocin przystało

Mirku a dlaczego to nie w dawnej stodole wyprawiłeś pożegnalną stypę :) ? tylko u Kasi w EDENIE stała za barem "

ŚWIR NA SCENIE

Czy rzecznik też zrezygnował? czy Miro bierze go ze sobą

ŚLEPY I ŚWINIARKA DOBRAŁA SIE PARKA

Klajster wołowina vel malina 3 cetnarową świniarkę na spęd

To wina krawca on kazał nagrywać

Mirku a czy nie czasem to w Ostrzeszowie tydzień przed rezygnacją deklarowałeś że chcesz musisz zrezygnować:?

Jaka jest różnica mieczy czarodziejką a czarownicą ? odpowiedz 20 lat

Prośba do Pana Staszka, czy mógł by miotłę którą ówcześnie Ada podarowałMu do sprzątania w starostwie przekazać Lidi do latania poruszania się na niej. Oczywiście jesli jest w stanie ta miotła dzwignąc cieżar XXXL

Bel-fer

Lidka z Adasiem pokój zawarła, to i kozioł ofiarny musiał być

mm

niech się lepiej zabiorą za szpital...

Michu

Miru$ miej honor i odejdź, a zapomniałem ty nie masz honoru

Janek

Projekty w szkolach, tylko ostatnio przetargi unieważnione bo chyba ktos czegos nie dopilnował. Czas na nową krew.

Maja

tylko daleko od takich ludzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tak tak

panie Drzazga, kiedy mówisz prawdę a kiedy kłamiesz? kim jesteś? ile krzywdy zostawiłeś za sobą? i ty śmiesz mówić o byciu samorzadowcem, o jakieś misji i powrocie do samorzadu? dla pana drzwi do samorządu zostały zamknięte!!! to nic że pan jeszcze o tym nie wie, to nie ma żadnego znaczenia, tak jak pańskie opowiastki i bajeczki, nie wszyscy w tym mieście czy w powiecie to idioci, łatwo omamić kilkunastu radnych, trudniej cały Jarocin i powiat, dostałeś w październiku tyle głosów (najmniej ze wszystkich radnych i ledwo sę wśliznąłeś do rady), że powinien pan o tym wiedzieć, może gdzieś tam będzie pan przemykał po korytarzach ale to nie znaczy, że w oczach ludzi będzie pan samorządowcem

mieszkaniec

Panie Drzazga my już naprawde dziekujemy Panu czas odejść

Nic dodać nic ująć

Etatowy

Zapytajcie Stoleckiego jakie ma wykształcenie i doświadczenie :) To będzie dobry artykuł :)

Koryto plus

Koryciarz nie odpuści. Za chwilę będziecie pisać o powrocie. Zakład? Jeden zwodował w szpitalu. Żeby tylko nie popłynął. Drugi zwoduje przy projektach unijnych. Trzecia rybcia przy inwestycjach których nie ma. "Rząd się zawsze wyżywi".

Ile można????

Lustro mu pękło w łazience....

Michu

Byle doić państwo

Koryto plus

Na czarno chce pracować? Trzeba go zgłosić do PIP. A na poważnie wypowiedziami szykuje opinię publiczną że nadal będzie doił kasę z powiatu. Tylko najpierw weźmie odprawę.