reklama

Kulinarny konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego

Opublikowano:
Autor: | Zdjęcie: Zdjęcie poglądowe

Kulinarny konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego - Zdjęcie główne

Kulinarny konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego | foto Zdjęcie poglądowe

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościKulinarny konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego.
reklama
reklama

Konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich z atrakcyjnymi nagrodami

Okazją będzie konkurs kulinarny na najlepszą potrawę regionalną z jabłkiem lub ze śliwką pod hasłem „Przysmaki z wielkopolskich sadów”. Konkursowe zmagania ogłosił właśnie Samorząd Województwa Wielkopolskiego. Są one adresowane do Kół Gospodyń Wiejskich z województwa wielkopolskiego.

„Konkurs to doskonała okazja do zaprezentowania działalności Kół Gospodyń Wiejskich, pokazania lokalnych potraw bazujących na najwyżej jakości składnikach oraz budowania tożsamości regionalnej wśród Wielkopolan. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody finansowe” - piszą organizatorzy konkursu.

reklama

Co muszą zrobić Koła Gospodyń Wiejskich, żeby się zgłosić?

Karty zgłoszeniowe należy przesyłać do Departamentu Rolnictwa i Rozwoju Wsi do 31 marca do godziny 15.30 (decyduje data wpływu do siedziby organizatora).

W przypadku wysyłki pocztą lub kurierem na kopercie należy dopisać: Konkurs „Przysmaki z wielkopolskich sadów”.

Zgłoszenia przyjmowane będą również drogą elektroniczną na adres e-mailowy: dr.sekretariat@umww.pl lub za pośrednictwem elektronicznej skrytki podawczej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Wielkopolskiego w Poznaniu w ePUAP: /umarszwlkp/SkrytkaESP.

Uczestnicy konkursu w dniu finału muszą dostarczyć potrawę konkursową zgłoszoną w karcie zgłoszeniowej. Każda potrawa musi składać się wyłącznie z produktów jadalnych - nie wyłączając dekoracji.

reklama

W konkursie dla Kół Gospodyń Wiejskich oceniany będzie związek potrawy z regionem

Ocena potraw przygotowanych przez KGW odbywać się będzie w dwóch kategoriach - na najlepszą potrawę regionalną z jabłkiem i na najlepszą potrawę regionalną ze śliwką. Ocenie poddany zostanie sposób prezentacji, czyli:
- wygląd,
- estetyka,
- oryginalność i sposób podania,
- walory smakowe i zapachowe,
- związek potrawy z regionem i jego tradycjami, w tym: tradycyjne metody wytwarzania, wykorzystane surowce, produkty i półprodukty lokalne.

Zwycięzcami w konkursie zostanie do 10 laureatów z każdej kategorii konkursowej. Nagrody finansowe w wysokości 2.500 zł  ufundowane są ze środków Unii Europejskiej w ramach schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 oraz z budżetu Województwa Wielkopolskiego.

reklama

Szanowni Internauci. Komentujcie, dyskutujcie, przedstawiajcie swoje argumenty, wymieniajcie poglądy - po to jest nasze forum i możliwość dodawania komentarzy. Prosimy jednak o merytoryczną dyskusję, o rezygnację z wzajemnego obrażania, pomawiania itp. Szanujmy się.

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama