reklama

Z "daniem w 15 minut" od KGW Parzęczew poradzą sobie nawet ci, którzy nie potrafią albo nie lubią gotować

Opublikowano:
Autor:

Z "daniem w 15 minut" od KGW Parzęczew poradzą sobie nawet ci, którzy nie potrafią albo nie lubią gotować - Zdjęcie główne

Koło Gospodyń Wiejskich w Parzęczewie (gmina Jaraczewo)

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

#wspieramjarocinskieKoło Gospodyń Wiejskich w Parzewie podpowiada, jak w szybki i prosty sposób zrobić danie obiadowe, z którym poradzi sobie każdy. To kolejna propozycja z naszego "przepiśnika" - wydawnictwa "Gazety Jarocińskiej".
reklama

„Przepiśnik. Dobre Smaki” zawiera 47 prostych, swojskich receptur na dania obiadowe, zupy, sałatki, przekąski, ciasta czy nawet chleb i nalewkę. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich, a składniki do nich znajdziesz w pobliskim sklepie. "Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej".

Teraz zawarte w nim przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - publikujemy na portalu. W planach jest również wydanie e-booka. 

reklama
Zanim w internecie pojawi się zbiorcze wydanie przepisów w formie elektronicznej, codziennie udostępniamy Wam po jednym z nich w porządku alfabetycznym. Tym razem mamy propozycję dla tych, którzy uważają się za beztalencia kulinarne. Dzięki podpowiedzi KGW Parzęczew, z tą błyskawiczną potrawą powinien poradzić sobie każdy. 

Danie w 15 minut nawet dla nieumiejących gotować - przepisem podzieliło się KGW Parzęczew 

reklama

Składniki:

  • bukiet warzyw (mrożonki)
  • kluski ziemniaczane gotowe (gnocchi)
  • sól
  • pieprz 
  • natka pietruszki
  • pół małej cebuli
  • śmietana 12%
  • olej  
Wykonanie:

  • Cebulę podsmażyć na małym oleju, bukiet warzyw wrzucić na patelnię.
  • Po 5 minutach wrzucić gnocchi.
  • Dodać sól, pieprz i natkę pietruszki do smaku.
  • Po 10 minutach zalać niewielką ilością śmietany, całość chwilę podsmażyć.
  • Gdy danie będzie gotowe, nakładać na talerz.
Inne przepisy zawarte w publikacji "Dobre Smaki. Przepiśnik" znajdziesz TUTAJ - KLIKNIJ.

reklama

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama