„Przepiśnik. Dobre Smaki” zawiera 47 prostych, swojskich receptur na dania obiadowe, zupy, sałatki, przekąski, ciasta czy nawet chleb i nalewkę. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich, a składniki do nich znajdziesz w pobliskim sklepie. "Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej".
Teraz zawarte w nim przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - publikujemy na portalu. W planach jest również wydanie e-booka.
Danie w 15 minut nawet dla nieumiejących gotować - przepisem podzieliło się KGW Parzęczew
Składniki:
- bukiet warzyw (mrożonki)
- kluski ziemniaczane gotowe (gnocchi)
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- pół małej cebuli
- śmietana 12%
- olej
- Cebulę podsmażyć na małym oleju, bukiet warzyw wrzucić na patelnię.
- Po 5 minutach wrzucić gnocchi.
- Dodać sól, pieprz i natkę pietruszki do smaku.
- Po 10 minutach zalać niewielką ilością śmietany, całość chwilę podsmażyć.
- Gdy danie będzie gotowe, nakładać na talerz.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.