reklama

Sernik na biszkopcie proponuje Koło Gospodyń Wiejskich w Szczonowie

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Sernik na biszkopcie proponuje Koło Gospodyń Wiejskich w Szczonowie - Zdjęcie główne

Koło Gospodyń Wiejskich w Szczonowie (gmina Żerków)

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

#wspieramjarocinskieNie wiecie, jak upiec sernik na biszkopcie? Wystarczy skorzystać z przepisu od Koła Gospodyń Wiejskich w Szczonowie. To jedna z propozycji z "Przepiśnika", który wydała "Gazeta Jarocińska".
reklama

„Przepiśnik. Dobre Smaki” zawiera 47 prostych, swojskich receptur na dania obiadowe, zupy, sałatki, przekąski, ciasta czy nawet chleb i nalewkę. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich, a składniki do nich znajdziesz w pobliskim sklepie. "Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej".

Teraz zawarte w nim przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - publikujemy na portalu. W planach jest również wydanie e-booka. 

reklama
Zanim w internecie pojawi się zbiorcze wydanie przepisów w formie elektronicznej, codziennie udostępniamy Wam po jednym z nich. Tym razem proponujemy coś w sam raz do świątecznej kawy. 

Sernik na biszkopcie - przepisem podzieliło się KGW Szczonów

reklama

Składniki:

  • 1 kg sera śmietankowego 
  • 3/4 l śmietany kremówki 
  • 8 jaj 
  • 3 łyżki budyniu śmietankowego 
  • 5 łyżek kaszki błyskawicznej 
  • sok z 1/2 cytryny lub olejek 
  • cukier waniliowy 
  • 30 dag cukru (1,5 szklanki)
Spód

  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki mąki
Wykonanie:

  • Śmietanę ubić, resztę składników na masę zmiksować, dodać śmietanę. 
  • Na biszkopt ubić razem 3 jajka z 3 łyżkami cukru, dodać potem mąkę.
  • Piec do 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 C, z grzałką góra i dół (do suchego patyczka).
  • Po upieczeniu uchylić lekko drzwi piekarnika.
  • Biszkopt można wyjąć z piekarnika po 10 minutach.
  • Na upieczony biszkopt wylać masę serową i piec około 50 minut w temperaturze 180-190 C.
 

reklama

Inne przepisy zawarte w publikacji "Dobre Smaki. Przepiśnik" znajdziesz TUTAJ - KLIKNIJ.

 

 

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama