„Przepiśnik. Dobre Smaki” zawiera 47 prostych, swojskich receptur na dania obiadowe, zupy, sałatki, przekąski, ciasta czy nawet chleb i nalewkę. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich, a składniki do nich znajdziesz w pobliskim sklepie. "Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej".
Teraz zawarte w nim przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - publikujemy na portalu.
Pyzy nadziewane - przepisem podzieliło się KGW Witaszyczki
Możecie użyć gotowych pyz drożdżowych ze sklepu albo zrobić je samemu. Pyzy zapiekane mogą być przystawką lub przekąską. To również dobry pomysł na wykorzystanie tych, które zostaną Wam od obiadu.
Wykonanie:
Pyzy pokroić na pół, posmarować sosem (keczup z majonezem), na to dać usmażone pieczarki, ser żółty i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 5 minut.
Inne przepisy zawarte w publikacji "Dobre Smaki. Przepiśnik" znajdziesz TUTAJ - KLIKNIJ.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.