"Dobre Smaki. Przepiśnik" to wydawnictwo, które zawiera ciekawe przepisy wybrane przez Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu jarocińskiego. Jeśli nie udało się Wam zaopatrzyć w publikację, nic straconego. Wszystkie przepisy znajdziecie na naszym portalu - niebawem także w formie e-booka.
Pyra z gzikiem i śledzikiem - przepisem podzieliło się KGW Mieszków
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- 500 g sera tłustego lub półtłustego
- 200 g śmietany 18%
- 3 płaty śledzia solonego
- 1 cebula
- 1 ogórek zielony
- pęczek szczypiorku
- pęczek rzodkiewki
- sól
- pieprz
- Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w całości (w mundurkach) w osolonej wodzie.
- W misce wymieszać twaróg wraz ze śmietaną.
- Dodać drobno pokrojonego śledzia w kostkę, pokrojone w kostkę ogórka i cebulę oraz rzodkiewkę startą na tarce na grubych oczkach, posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.