"Dobre Smaki. Przepiśnik" to wydawnictwo, które zawiera ciekawe przepisy wybrane przez Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu jarocińskiego. Jeśli nie udało się Wam zaopatrzyć w publikację, nic straconego. Wszystkie przepisy znajdziecie na naszym portalu - niebawem także w formie e-booka.
Jubileuszowy kurczak Cielczanek - przepisem podzieliło się KGW Cielcza
Wykonanie:
- Filet z kurczaka pokroić w małe polędwiczki.
- Pokrojony filet marynować używając cytryny, oleju, soli, pieprzu, oregano, czosnku i papryki.
- Następnie pokrojony filet z kurczaka w marynacie podsmażyć na oliwie z obu stron.
- Na głębszej patelni roztopić masło, dodać mąkę (zrobić zasmażkę), następnie dodać mleko, doprawić solą, doprowadzić do wrzenia i dodać ser mozzarella.
- Gotować, aby ser się dobrze rozpuścił, ciągle mieszając.
- Na końcu dodać polędwiczki i chwilę dusić w sosie.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.