"Dobre Smaki. Przepiśnik" to wydawnictwo, które zawiera ciekawe przepisy wybrane przez Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu jarocińskiego. Jeśli nie udało się Wam zaopatrzyć w publikację, nic straconego. Wszystkie przepisy znajdziecie na naszym portalu - niebawem także w formie e-booka.
Kluski z mięsem - przepisem podzieliło się KGW Łobez
Składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 300 g mąki pszennej
- 50 g mąki ziemniaczanej
- 1 jajko
- szczypta soli
- 300 g mielonego przyprawionego mięsa
- Z ziemniaków, mąki i jajka zagnieść ciasto.
- Urywać po kawałku, rozgnieść palcami i na środek łyżeczką nakładać mielone mięso.
- Zlepić ciasto w kulkę, gotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu przez 5 minut od wypłynięcia kluski na powierzchnię wody.
- Można polać tłuszczykiem z cebulką.
- Podawać z dodatkiem gotowanej kapusty.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.