"Dobre Smaki. Przepiśnik" to wydawnictwo, które zawiera ciekawe przepisy wybrane przez Koła Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu jarocińskiego. Jeśli nie udało się Wam zaopatrzyć w publikację, nic straconego. Wszystkie przepisy znajdziecie na naszym portalu - niebawem także w formie e-booka.
Karkówka w sosie pomidorowym - przepisem podzieliło się KGW Gola
Składniki:
- 1,5 kg karkówki
- 3 cebule
- 1/2 kg pieczarek
- 2 kremówki
- 1 mały ketchup pikantny
- pieprz,
- sól,
- przyprawa do karkówki
- Na spód naczynia żaroodpornego dać cebulę pokrojoną w plastry.
- Na cebulę wyłożyć karkówkę posypaną przyprawą do karkówki, a na wierzch dać pokrojone pieczarki.
- Czynność można powtórzyć, układając warstwami: cebulę, karkówkę i pieczarki.
- Piec w piekarniku w temp. 180 C do miękkości.
- Następnie wymieszać kremówkę z ketchupem, zalać mięso i zagotować.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.