reklama

Jak zrobić danie z kiełbasy, kapusty i cebuli radzi Koło Gospodyń Wiejskich w Raszewach

Opublikowano:
Autor:

Jak zrobić danie z kiełbasy, kapusty i cebuli radzi Koło Gospodyń Wiejskich w Raszewach - Zdjęcie główne

Koło Gospodyń Wiejskich w Raszewach (gmina Żerków)

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

#wspieramjarocinskieKapusta kiszona zapiekana z białą kiełbasą i chrzanem - to pomysł na danie, które wybrały dla Was panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Raszewach. To jedna z propozycji zawartych w "Przepiśniku", który został wydany przez "Gazetę Jarocińską".
reklama

„Przepiśnik. Dobre Smaki” zawiera 47 prostych, swojskich receptur na dania obiadowe, zupy, sałatki, przekąski, ciasta czy nawet chleb i nalewkę. Ich przygotowanie nie wymaga specjalnych umiejętności kucharskich, a składniki do nich znajdziesz w pobliskim sklepie. "Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej".

Teraz zawarte w nim przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - publikujemy na portalu. W planach jest również wydanie e-booka. 

reklama
Zanim w internecie pojawi się zbiorcze wydanie przepisów w formie elektronicznej, codziennie udostępniamy Wam po jednym z nich. Tym razem mamy propozycję na nieco inne podanie kiełbasy.  

Kapusta kiszona zapiekana z białą kiełbasą i chrzanem - przepisem podzieliło się KGW Raszewy

reklama

Składniki:

  • kiełbasa biała - 1,5 kg
  • kapusta kiszona - 2 kg
  • cebula - 4 sztuki
  • chrzan tarty 150 g
  • przyprawa do kapusty i bigosu - 1 opakowanie
  • sól
  • pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe - do smaku
  • olej do smażenia
Wykonanie:

  • Kiszoną kapustę w zależności od kwaśności przepłukać wodą lub zalać wodą i gotować przez około pół godziny.
  • Do gotowanej kapusty dodać liść laurowy i ziele angielskie.
  • Białą kiełbasę parzoną ponakrawać nożem i podsmażyć na oleju wraz z cebulą pokrojoną w talarki.
  • Kapustę przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać przyprawą "do bigosu i kapusty", nałożyć podsmażoną kiełbasę wraz z cebulą.
  • Przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 C.
  • Tak przygotowaną potrawę podawać na gorąco wraz z chrzanem i dodatkiem pieczywa.
 

reklama

Inne przepisy zawarte w publikacji "Dobre Smaki. Przepiśnik" znajdziesz TUTAJ - KLIKNIJ.

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama