"Dobre Smaki. Przepiśnik" ukazał się nakładem "Gazety Jarocińskiej". Przez tydzień dostępny był w sprzedaży w wersji tradycyjnej - papierowej. Teraz zawarte w publikacji przepisy - wybrane specjalnie dla Was przez panie z poszczególnych Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu jarocińskiego - będą publikowane na portalu jarocinska.pl. Niebawem pojawi się tu także przepiśnik w formie e-booka.
"Orzechy" poleca KGW Antonin
Składniki:
ciasto
- 1/2 kg mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 4 jajka (żółtka)
- kostka margaryny (może być Kasia)
Masa
- mała puszka kajmaku
- kostka masła 200 g
ciasto
Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść. Włożyć do lodówki na 2 godziny. Wyjąć ciasto i uformować kulki wielkości małego orzecha, potem włożyć je do specjalnej formy do orzeszków i docisnąć. Tak powstaną połówki naszych ciasteczek.
Masa
Masło utrzeć, dodawać po 1 łyżce kajmaku. Na połówki orzechów nałożyć krem. Do środka włożyć orzech włoski i skleić.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.