Reklama lokalna

Katarzyna Szymkowiak rezygnuje z walki o fotel burmistrza? Mamy oświadczenie

Opublikowano:

Katarzyna Szymkowiak rezygnuje z walki o fotel burmistrza? Mamy oświadczenie   - Zdjęcie główne

"Od samego początku kampanii wyborczej naszej kandydatki, staraliśmy się prowadzić kampanię w taki sposób, by przede wszystkim zaprezentować nasz pomysł na miasto i gminę Jarocin" - piszą we wspólnym oświadczeniu szefowie lokalnych struktur partii. - "Katarzyna Szymkowiak nie atakowała konkurentów i starała się wyłącznie przedstawiać swój program wyborczy".

Peeselowcy dementują też plotki na temat rzekomej rezygnacji ich kandydatki na burmistrza.

"Informujemy, że w dniu dzisiejszym pojawiła się informacja, że Katarzyna Szymkowiak ma zrezygnować z ubiegania się o fotel Burmistrza Jarocina i przekazać swoje poparcie Stanisławowi Martuzalskiemu. Jest to kompletna bzdura. Katarzyna Szymkowiak w dniu dzisiejszym spotyka się z mieszkańcami. Nie wiemy kto i dlaczego taką informację rozpowszechnia" - czytamy w oświadczeniu.

Ludowcy odcinają się też od walki, jaką od wczoraj toczą dwa, najbardziej liczące się w wyścigu o fotel burmistrza Jarocina komitety.

Całe oświadczenie poniżej.

Komunikat Zarządu Miejsko-Gminnego PSL w Jarocinie

Zarząd Miejsko-Gminny PSL w Jarocinie informuje:

1. Od samego początku kampanii wyborczej naszej kandydatki na urząd Burmistrza Jarocina – Katarzyny Szymkowiak, staraliśmy się prowadzić tę kampanię w taki sposób, by przede wszystkim zaprezentować nasz pomysł na miasto i gminę Jarocin. Katarzyna Szymkowiak nie atakowała konkurentów i starała się wyłącznie przedstawiać swój program wyborczy.

• Informujemy, że w dniu dzisiejszym pojawiła się informacja, że Katarzyna Szymkowiak ma zrezygnować z ubiegania się o fotel Burmistrza Jarocina i przekazać swoje poparcie Stanisławowi Martuzalskiemu. Jest to kompletna bzdura. Katarzyna Szymkowiak w dniu dzisiejszym spotyka się z mieszkańcami. Nie wiemy kto i dlaczego taką informację rozpowszechnia.

• Pragniemy podziękować Mieszkańcom za miłe przyjęcie w swoich domach naszych kandydatów na radnych. Osobne podziękowania przekazuje Pani Katarzyna Szymkowiak.

• W dniu wczorajszym mieliśmy do czynienia z tzw. brudną kampanią wyborczą. Na terenie miasta i gminy Jarocin była rozpowszechniana „niewiadomego pochodzenia” gazetka wyborcza. Sztaby wyborcze kandydatów Adama Pawlickiego i Stanisława Martuzalskiego weszły w ostry spór, czego konsekwencją były doniesienia na policję. Jako Zarząd Miejsko-Gminny PSL w Jarocinie odcinamy się od tego typu prowadzenia kampanii. I dziś ponawiamy naszą propozycję Mieszkańcom – głosujecie na naszą kandydatkę na Burmistrza Jarocina Katarzynę Szymkowiak.

Prezes Zarządu Miejsko-Gminnego PSL w Jarocinie

Karol Matuszak