Już za moment mieszkańcy Jarocina i okolic, będą mogli posmakować tradycyjnych pączków z okienka i na nowo odkryć smak sprzed lat!
Pączkownia to nowa marka, oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze
przygotowywania pączków. Pojawi się w centrum miasta, przy ul. Wrocławskiej.
Wiemy, jak ważne jest przywiązanie do tradycji, dlatego wielką wagę przykładamy do tego, aby nasze pączki były wyjątkowe – mamy na myśli domową robotę i sposób podania. Pączki przygotowane są z najwyższej jakości produktów znanego pochodzenia – mówi właściciel Pączkowni.
Tajemnica produkcji pączków
Podstawą jest ciasto, a tajemnica tkwi w proporcji składników, które łączą się w jednolitą i zbitą masę. Dalej ciasto dzieli się na tzw. presy, odważone kawałki, które nadziewamy marmoladą. Formowane pączki trafiają do garownika, gdzie nabierają objętości. Z garownika idą do smażenia, następnie lądują w pomadzie, a stamtąd już do sprzedaży na półki Pączkowni i na rodzinne stoły. Jak będzie funkcjonować Pączkownia?
Wszystko przygotowywane będzie na miejscu, od ciasta aż po polewę. Kiedy jedna z pań będzie sprzedawać, w okienku będzie można zobaczyć proces wyrabiania, nadziewania, formowania i pieczenia.
Chcemy, aby Klient miał pewność, że za chwilę zje pączka prawdziwego, tradycyjnego, smażonego na smalcu.
W ofercie znajdziemy pączki z nadzieniem tradycyjnym: marmoladą różaną, owocowym oraz z lukrem i cukrem pudrem.
Pączkownia czynna będzie codziennie od 7.30 aż do ostatniego pączka.
Już za moment mieszkańcy Jarocina i okolic, będą mogli posmakować tradycyjnych pączków z okienka i na nowo odkryć smak sprzed lat! Pączkownia to nowa marka, oparta na rodzinnej tradycji i własnej, sprawdzonej recepturze przygotowywania pączków.
Pojawi się w centrum miasta, na skrzyżowaniu ulic Paderewskiego i Wrocławskiej.
Więcej informacji na www.paczkownia.com.pl