reklama

Odkryj wiosenne menu Karmnika. Pyszne nowości już czekają!

Materiał promocyjny

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Odkryj wiosenne menu Karmnika. Pyszne nowości już czekają! - Zdjęcie główne
Zobacz
galerię
10
zdjęć

Udostępnij na:
Facebook
Promowane Restauracja Karmnik zaprasza na wiosenne menu pełne sezonowych smaków. Zobacz, co pysznego możesz tam zjeść tej wiosny.

Ponad rok temu na kulinarnej mapie Jarocina pojawiło się nowe, wyjątkowe miejsce — Restauracja Karmnik - Hell's Pizza and Restaurant. To właśnie w znanej jarociniakom „podkowie” mieszczącej się przy ulicy Wrocławskiej mieszkańcy miasta odnaleźli lokal, w którym mogą pysznie zjeść.

Jeśli jeszcze nie mieliście okazji odwiedzić tego miejsca, albo już byliście — teraz przekonacie się, dlaczego warto tu zajrzeć po raz pierwszy lub wrócić ponownie.

Karmnik zmienia się na wiosnę

Już tradycyjnie, gdy za oknem zmienia się pogoda, w Karmniku zmienia się też menu. Choć tak naprawdę karta dań odświeżana jest tu częściej niż pory roku.

Od momentu otwarcia, czyli w ciągu nieco ponad roku, menu zmienialiśmy już chyba siedem razy – przyznaje Tomasz Ptak, szef kuchni.

Skąd taka ilość zmian, zapytacie? Otóż restauracja stawia na sezonowość produktów, a jak wiadomo, jakość składników i ich smak mają ogromny wpływ na finalny efekt – czyli to, jak danie smakuje.

Szparagowe propozycje na wiosnę w Karmniku

Skoro mowa o sezonowości, w nowej karcie nie mogło oczywiście zabraknąć szparagów. Wielbiciele tych warzyw w Karmniku będą mieli w czym wybierać.

Czekają na nich m.in. chrupiące grzanki ze szparagami, podawane z sosem holenderskim i pieczonymi pomidorkami koktajlowymi, pyszny krem szparagowo-kalafiorowy z grillowanym groszkiem cukrowym i oliwą, tagliatelle ze szparagami, a także coś dla miłośników lekkich dań — sałata z rukolą i pieczonymi szparagami.

Co ciekawe, szparagi znajdziemy także na jednej z pizz, która trafiła do wiosennego menu Karmnika.

Sprawdź, co jeszcze smacznego czeka na Ciebie w Karmniku tej wiosny

W wiosennym menu Karmnika nie brakuje rybnych jak i mięsnych propozycji. Znajdziecie tu m.in. sandacza w cieście piwnym oraz łososia pieczonego z fasolką szparagową, podawanego z pieczonymi batatami i sosem lemon curd.

Miłośnicy dań mięsnych z pewnością docenią szarpany kark wieprzowy, pierś z kaczki oraz rzemieślniczą pajdę z szarpaną karkówką.

Nie mogło też zabraknąć zup. Poza kremem z białych szparagów i kalafiora spróbujecie tu lekkiego consomme z mozzarellą i pesto bazyliowym oraz aromatycznego ramenu.

Azjatyckie zupy pojawiały się w karcie już niejednokrotnie i zawsze były świetnie przyjmowane przez naszych gości - mówi szef kuchni, Tomasz Ptak.

Dania, które zachwycą każdego smakosza

W nowej karcie pojawiło się coś dla najbardziej wymagających smakoszy — stek Tomahawk, sezonowany przez 60 dni, co sprawia, że mięso zyskuje wyjątkową teksturę i intensywny smak.

Jednym z bardziej efektownych dań w menu jest z pewnością tatar wołowy, który zaskakuje delikatną nutą wędzonego dymu bukowego. Podawany jest pod szklaną kopułą, której uniesienie uwalnia aromatyczny dym.

Karmnik zaprasza na pyszne lunche od poniedziałku do piątku

Niezmiennie, w Karmniku przez cały czas serwowane są pyszne lunche, dostępne od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00–17:00. Klasyczny lunch składa się z trzech dań: zupy, dania głównego oraz deseru. Słodkie zakończenie posiłku to opcja, z której możecie skorzystać, ale nie musicie. Co ciekawe, Karmnik oferuje także lunche w wersji fit — to pożywne danie główne oraz zdrowa przekąska. 

Zestawy możecie zjeść na miejscu w restauracji, zamówić na wynos lub poprosić o dostawę pod wskazany adres. Restauracja oferuje także możliwość korzystania z lunchowej oferty w formie abonamentu — wtedy za posiłek zapłacicie mniej. 

Nowość w Karmniku. Przyjęcia w ogrodzie wśród pięknej zieleni

W Karmniku zorganizujecie również przyjęcie okolicznościowe zarówno w eleganckim wnętrzu restauracji, jak i na świeżym powietrzu. Nowością tego sezonu jest przestronny namiot o powierzchni 120 metrów kwadratowych, w którym można zorganizować imprezę w restauracyjnym ogrodzie, wśród zieleni, nawet dla 80 osób.

W tym sezonie nie zabraknie także uwielbianej przez dzieci atrakcji, jaką są dmuchańce, które już tradycyjnie znajdziemy również w restauracyjnym ogrodzie.

Restauracja Karmnik - Hell's Pizza and Restaurant 
Jarocin, ul. Wrocławska 78
tel. 692-393-070

 

WRÓĆ DO ARTYKUŁU
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo