Zaczęło się niewinną zabawą i wsparciem w przygotowywaniu obiadów. Gdy miał pięć lat, chętnie robił tosty i pomagał swojej mamie, która wtedy jeszcze nie była świadoma, jaki talent (i osobowość!) rośnie pod jej skrzydłem. Gdy miał sześć lub siedem lat, mógł gotować bardziej samodzielnie. Teraz jest małym, kulinarnym bohaterem, rozpoznawalnym w szkole i swojej miejscowości. Szybko zdobył sympatię widzów i zdobywa ją nadal w rozmowie z dorosłymi.
Mateusz Biernat to wyjątkowy dziewięciolatek z Piasków (powiat gostyński), którego losy możemy śledzić w II edycji programu MasterChef Junior, emitowanego przez stację TVN.
Postać młodego uczestnika MasterChef Junior wzbudza wiele emocji wśród internautów. W większości są to głosy zadowolenia, a my postanowiliśmy zaprosić go do współpracy i stworzyć materiał wideo. W gościnnej kuchni Restauracji „Podleśna” w Gostyniu, Mateusz przygotował filet z kurczaka, podany na puree selerowo – jabłkowym.
O tym niezwykłym chłopcu przeczytacie w specjalnym, świątecznym wydaniu gazety. Zapraszamy do obejrzenia pierwszego odcinka tej przygody.